donderdag 13 september 2012

kom
en eindelijk is er dan de openingsweek van de nieuwe kom. nog een nieuwe directeur er bij, mevrouw kop. kop aan het hoofd! dank aan roel rasker! we zijn er blij mee, het nieuwe theater. een indrukwekkend bouwwerk, zowel aan binnen- als buitenzijde ziet het er gelikt uit. wel oppassen met de vloer in de hal. dat is een opgaande vloer, trapsgewijs zeg maar. de keerzijde is; van de andere kant is het een afgaande vloer, en dat zie je niet zo goed. je zal maar vallen, schouder uit de kom of erger. genoeg flauwekul. een prachtig pand met mooie zalen, zeer verzorgd sanitair, een fraaie trappartij en strakke bars. de kom is er, nu wij nog. ik wens de kom veel succes en publiek.

kom

een nieuwe look, een frisse kop
ze staat in ’t midden van de stad
alsof ze steeds haar plek daar had
ze eist eenieders aandacht op
ze lacht, en fluistert ‘kom’

‘zal het voor jou zijn dat ik dans,
klassiek ballet of latin swing
of heb je liever dat ik zing,
ach luister maar, geef mij een kans’
ze lacht en zegt weer ‘kom’

ze is van duizend markten thuis
van opera, ze is van jazz
van cabaret, ze geeft zelfs les
en nodigt allen in haar huis
haar welkomstwoord is ‘kom’

© ton de gruijter

(op de foto ziet u de leden van popkoor amazing op de trappen van de parkeergarage van de kom tijdens het openingsconcert) 

4 opmerkingen:

 1. Dat inleidende stuk erbij vind ik altijd een prettige bijkomstigheid. In dit geval valt me op dat je Kop met rust laat en geen goedkope grapjes maakt. Ook het popkoor mooi erbij, lekker veel rood in het groen. Goed gedaan weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank anne. natuurlijk geen grapjes over de directeur. zij heeft belangwekkend werk te doen, en daar kan ik haar slechts succes mee wensen. en dat koor, we stonden als tulpjes, en het klonk nog fraai ook! nog nooit zo'n apart podium gehad.

   Verwijderen
 2. Een nieuw seizoen; een "frisse"| start.
  Waar sta jij op de foto?

  Groet
  Laila

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ha laila. het is wat moeilijk te zien, maar als je op de foto klikt, komt er een geringe vergroting. in het midden ongeveer zie je een speaker. daar sta ik naast, in wit overhemd;-)

   Verwijderen