in het voormalig postdistributiecentrum aan de drenthehaven
geurt het naar cacao, bonen en het vervolgproduct in verschillende stadia van
bewerking. net in de tijd dat wereldwijd een tekort aan cacao wordt voorspeld
strijken drie jonge ondernemers neer in nieuwegein om een kwaliteitschocolade
te fabriceren. fabriceren, want naast het doorhandelen van merken uit het
buitenland komt in december het eigen merk ‘mesjokke’ op de markt.
bevlogenheid, dat is het eerste wat ik proef tijdens de kennismaking. wilt u ook
kennismaken? van 10 tot eind december zijn ze te vinden in de zakkendragersteeg
8 te utrecht. ik wens de drie smaakmakers een goede bedrijfsvoering in
nieuwegein.
dat is mesjokke!
ik kan hier nieuwe termen leren,
ik zie een cracker, melangeur,
een winnower, voorbij de deur
staat een machien te tempereren
hier groeit iets moois uit vreemde bonen
als heel ’t proces hier netjes lukt
ontstaat een smakelijk product,
met leuk effect op de hormonen
dit driemanschap is onverschrokken
en mikt op hoge kwaliteit
het onderscheid, juist in de tijd
dat schaarste dreigt; da’s pas mesjokke!
© ton de gruijter
Zijn ze nu helemaal mesjokke? Succes voor de heren dan toch maar.
BeantwoordenVerwijderentja, zíj moeten het doen. ík kan er geen chocola van maken ;-)
Verwijderenmesjokke in de zakkendragersteeg... de passie druipt eraf en dat alleen al doet goed
BeantwoordenVerwijderenmooi dat je er je dichterlijke kwaliteit op hebt losgelaten - niet gek
mesjokke in de zakkendragersteeg: als scenario kan men het niet slechter schrijven, maar de werkelijkheid is bitter. deze twee termen ontmoeten elkaar. boze opzet wordt vermoed ;-)
Verwijderen